Scholen zetten elkaar schaakmat

Afgelopen woensdag werd in de GBS Boortmeerbeek het Vlaams-Brabantse schoolschaakkampioenschap georganiseerd. In totaal namen 132 leerlingen uit tal van lagere en middelbare scholen uit de regio het tegen elkaar op. Bij de lagere scholen ging de 1ste prijs naar BS De Kattensprong uit Tervuren en dit voor het team van de gastschool; de ploeg van het KA Keerbergen won bij de middelbare scholen.

Op woensdag 4 februari 2015 werd het Vlaams-Brabants schoolschaakkampioenschap georganiseerd in de Gemeentelijke Basisschool Boortmeerbeek, en dit in samenwerking met de Schoolschaakliga en enkele schaakclubs uit de regio, waaronder de schaakclub ‘Dolle Toren’ uit Leuven. Johan Verstraeten van de ‘Dolle Toren’ was de tornooileider.

In de categorie ‘lagere scholen’ namen er 26 ploegen deel uit Leuven, Tervuren, Haacht, Erps-Kwerps, Nieuwrode, Testelt, Schiplaken, Etterbeek, Kessel-Lo en Boortmeerbeek. In de categorie ‘middelbaar’ waren er 7 deelnemende ploegen uit Leuven, Keerbergen en Laken (Brussel).

Er werd door 132 kinderen heel de namiddag – van 13 tot 18 uur – intensief geschaakt. In de categorie ‘lagere school’ werd de 1ste prijs weggekaapt door basisschool De Kattensprong uit Tervuren, en dit voor een ploeg van GBS Boortmeerbeek. Bij de middelbare scholen was de winnaar een ploeg van de middenschool van het Koninklijk Atheneum Keerbergen.
Alle deelnemers kregen met steun van de provincie Vlaams-Brabant een medaille en aan de winnende ploegen werden bekers uitgereikt door de schepen van onderwijs Karin Derua van de gemeente Boortmeerbeek.
bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *