Veertien bestuurders betrapt tijdens BOB-campagne

De politie van de zone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft halverwege de BOB-campagne al veertien bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol of drugs.

De komende weken gaan de controles voort. ‘Op 28 november ging de jaarlijkse BOB-campagne van start’, zegt hoofdinspecteur Gunther Janssens. ‘In totaal zijn 345 controles uitgevoerd. Elf bestuurders testten positief op alcohol. Drie bestuurders legden een positieve speekseltest af en zijn onderworpen aan een bloedtest. Op bevel van het parket moesten ze voor vijftien dagen hun rijbewijs inleveren.’

Volgens de politie kregen nog eens vijf personen een boete omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen of het zicht beperkt was door condens op de voorruit. ‘Daarnaast zijn meerdere processen-verbaal opgesteld voor bestuurders die hun rijbewijs niet konden voorleggen of omdat hun voertuig niet geldig gekeurd was’, zegt Janssens. ‘Drie bestuurders zagen hun voertuig getakeld omdat ze geen verzekering hadden.’

Ook zijn drie personen betrapt met softdrugs op zak. Eén van hen zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de strafrechter omdat hij zeventien gram cannabis bij had. Van de 2.300 voertuigen die zijn gecontroleerd op snelheid, reden er meer dan 260 te snel.
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *