Burgemeester Michel Baert blijft goed scoren

Boortmeerbeek hangt in onze enquête in de middenmoot als het over de tevredenheid gaat van de bewoners. De burgemeester blijft het goed doen, de coalitie ook.

Burgemeester Michel Baert (Open VLD) is intussen aan zijn derde ambtstermijn bezig en blijft goed scoren bij de Boortmeerbekenaar. Uit de resultaten van de poll blijkt dat Baert een echte ‘burgervader’ is. ‘Dat doet deugd dit te lezen’, geeft hij toe. ‘Het doet heel veel plezier, want ik zet me dag en nacht in voor de gemeente.’ Baert is dan ook heel tevreden met zijn score. Het grote heikel punt in Boortmeerbeek blijft de aanleg van straten en degelijke fietspaden. ‘We zijn ons ervan bewust dat dit een belangrijk aandachtspunt is. De voorbije legislatuur hebben we al heel wat kunnen realiseren, toch moet het nog beter met de heraanleg van bijvoorbeeld de Bredepleinstraat. Maar dergelijke dossiers vergen tijd om subsidies los te weken bij de Vlaamse overheid, want zelf kunnen we dit niet allemaal dragen.’

Ook de veiligheid is een belangrijk punt in de gemeente. Uit verschillende reacties blijkt dat de bevolking geducht is voor het aantal inbraken. ‘We zijn actief betrokken in het ANPR-project, een camerasysteem met nummerplaatherkenning. We maken er werk van om in de toekomst bendes op te sporen’, zegt de burgemeester.

Ook het sluipverkeer naar de E19 blijft voor Boortmeerbeek een probleem. Huidig oppositieraadslid en voormalig schepen van verkeer Bert Meulemans (CD&V) betreurt dat de opgebouwde mobiliteitsvisie in de vorige legislatuur werd teruggedraaid. ‘Ik begrijp dat er moet bespaard worden, maar er kan minstens al worden gedacht aan de toekomst. Want deze projecten realiseer je niet op korte termijn. Boortmeerbeek is nu eenmaal een gemeente waar veel wordt doorgereden, daar kunnen we niets aan doen. Wat we wel kunnen, is wijken behoeden van sluipverkeer en dat gebeurt nu niet.’

Over de algemene veiligheid wil hij het volgende kwijt: ‘Ik sta niet weigerachtig tegenover het ANPR-project, maar ik zou toch graag eerst een kritisch rapport zien van gemeenten die het nu al gebruiken: wat kost het en wat is de efficiëntie van het systeem? Volgens mij is een goede buurtwerking eerder geschikt om de criminelen het leven zuur te maken. Dat buurtwerk moet worden ondersteund. Zelfs de komst van een mindermobielencentrale kan de buurtwerking versterken.’

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *